Speciaalbier

Naast de tapbieren kun je in de Vestingbar ook meer dan 50 speciaalbieren van fles vinden. Hieronder kun je ons vaste assortiment vinden, maar we hebben vaak ook tijdelijke speciaalbieren. Kijk daarvoor op het krijtbord in de bar.

Aan de bar kun je ook een speciaalbier boekje kopen voor €3,50. Hiermee krijg je €0,30 korting op elke biertje en als je het boekje vol hebt kun je deze inleveren voor een Speciaal Bier Diploma.

speciaalbier

Assortiment

Barbãr (7,0%) – Goudkleurig bier met een smeuïge schuimkraag en een krachtige neus. De smaak van honing is duidelijk aanwezig en werd rijkelijk gecombineerd met toetsen van bloemen, kruiden en citrusvruchten.

Bax Koudvuur (6,3%) – Een intense en uitdagende Porter met rokerige smaken door de gerookte en gebrande mouten.

Brewdog Punk IPA (5,6%) – Een India Pale Ale met een licht zoete smaak en geur door de tropische vruchten en een vleugje karamel en een bittere nasmaak door het hoge hop gehalte.

Brewdog Vagaband (4,5%) – Een glutenvrije Pale Ale met aroma’s van fruit, hop en citrusvruchten.

Brugse Zot (6,0%) – Goudblond bier met een fruitig en kruidig aroma met citrusachtige toetsen.

Bush Amber (12,0%) – Zwaar amberkleurig bier met een krachtige, bitterzoete smaak en aroma’s van karamel, donker fruit en kruiden.

Chimay Blauw (9,0%) – Dit krachtige Belgisch trappistenbier heeft een lichte, roosachtige bloementoets gekoppeld aan een aangename geur van verse gist.

Chimay Rood (7,0%) – Karaktervolle dubbel met een zachte fruitige smaak.

Crabbies Ginger Beer (4,0%) – Een fris gemberbier met een krachtige geur van gember, citrus en exotische kruiden.

De Koninck (5,2%) – Zeer toegankelijk amberkleurig bier van hoge gisting met een soepele aanzet en hopbittere afdronk.

Delirium Tremens (8,5%) – Licht troebele tripel met aroma van citrusfruit. Heeft een zoete, romige smaak en een bittere, licht kruidige afdronk.

Desperados (5,9%) – Heerlijk zoet biertje dat dat de zoete smaak van tequila combineert met de bitterheid van bier.

Deugniet (7,3%) – Deze tripel met een evenwichtige combinatie van groene appel en fijne hop heeft weinig bitterheid waardoor het een zacht bier is met een vol karakter.

Duvel (8,5%) – Blond bier van hoge gisting met nagisting op fles met een subtiele bitterheid en een aangenaam alcoholzoete smaak.

Erdinger Alkoholfrei (0,5%) – Frisse Alcoholarme weizen waarin  vleugjes banaan en kruidnagel te ontdekken zijn.

Franziskaner (5,0%) – Troebele geelgoude weizen heeft een frisse smaak met fruitige accenten en een licht bittertje in de afdronk.

Gordon Finest Scotch (8,0%) – Donker bier dat bittere hopbellen combineert met een suikerzoet tintje en heeft een typische gebrande moutsmaak dat het bier zijn warme karakter geeft.

Grolsch Radler (2,0%) – Frisse radler gemaakt van Grolsch Premium Pilsener met citroen- en sinaasappelsap.

Grolsch Radler 0.0% (0,0%) – Frisse radler gemaakt van alcoholvrije pils en citroen- en sinaasappelsap.

Grolsch 0.0% (0,0%) – Het alcoholvrije broertje van de Grolsch Pilsener.

Gulden Draak (10,5%) – Tripel bier met een heerlijk aroma van koffie en gebrande mout en daardoor een verrassend rijke smaak van chocola en karamel.

Gulpener Korenwolf (5,0%) – Viergranen witbier waar de tonen van jonge, witte bloesem samen met koriander en sinaasappelschil zorgen voor zowel een frisse, zoete als zure smaakbelevenis.

Hertog Jan Grand Prestige (10,0%) – Met vier verschillende mouten gebrouwen gerstewijn dat een rijpe en volle smaak heeft waarin zoet en bitter goed te onderscheiden zijn.

Hopus (8,6%) – Goudblond bier met citrus en fruitige hinten, vol van smaak in zijn bitterheid en interessant te drinken met het eigen bezinksel ernaast.

Jopen Extra Stout (5,5%) – Typisch Nederlandse stout, die ook wel espresso onder de bieren genoemd wordt vanwege de gebrande bittere smaak.

Jopen Mooie Nel (6,5%) – India Pale Ale met een geweldige balans tussen hop en mout.

Kasteel Cuvée du Chateau (11,0%) – Donker en rijk bier met complexe aroma’s van gebrand mout, koffie en rijp fruit.

Kasteel Donker (11,0%) – Chocoladebruine dubbel met aroma van mout en fruit, waardoor dit bier heerlijk zoet smaakt.

Kasteel Rouge (8,0%) – Melange van Kasteel Donker en zoete kersenlikeur, waardoor het aan zijn heerlijk zoete en fruitige kersensmaak komt.

La Chouffe (8,0%) – Ongefilterd blond bier dat is gekruid met koriander en een lichte hopsmaak heeft.

La Trappe Isid’or (7,5%) – Elegant amber trappistenbier met een perfecte balans tussen eenvoud en complexiteit.

La Trappe Quadrupel (10,0%) – Warme en intense trappist die moutig zoet en licht gebrand smaakt. Heeft een aangename bitter en een licht zoete afdronk.

Leffe Blond (6,6%) – Blond abdijbier met een zoete, fruitige smaak waar een vleugje bitterheid doorheen komt met een pittige afdronk van sinaasappel.

Leffe Bruin (6,5%) – Bruin abdijbier met aroma’s van gebrande mouten met een lichte aangename bitterheid.

Liefmans Fruitesse (4,2%) – Uniek fris biertje gemaakt met natuurlijke vruchtensappen en heeft een aangenaam frisse zoete smaak.

Orval (6,2%) – Mooi amberkleurig trappistenbier met een intense bitterheid en een rijke hoppige smaak.

Pauwel Kwak (8,1%) – Hoog gistend bier, amberkleurig, met een licht moutig aroma en een fruitige afdronk.

Rochefort 10 (11,3%) –  Diep rood trappistenbier met een heerlijke fruitige smaak en een warme afdronk.

Rodenbach Grand Cru (6,0%) – Vlaams rood met een friszure smaak, gemaakt van 1/3 deel jong bier en 2/3 deel gerijpt bier.

Saison Dupont (6,5%) –  Schoolvoorbeeld van een Saison. Koperblond met verfijnde hoparoma’s en een kenmerkende droge bitterheid.

St. Bernardus Abt. 12 (10,5%) –  Donker abdijbier van hoge gisting met een zeer zachte volmondige smaak en fruitig aroma.

Texels Skuumkoppe (6,0%) – Ambachtelijk gebrouwen donker witbier met een fruitige smaak met accenten van amandel en karamel.

Tripel Karmeliet (8,4%) – Tripel waarin behalve gerst ook tarwe en haver zijn verwerkt. Heeft een zeer kruidig en fruitig karakter waarbij de zoete aanzet langs een uitgesproken sinaasappelsmaak uitmond in een milde bitterheid.

Troubadour Magma (9.0%) – Oranje-koperkleurig bier van hoge gisting. Het is een tussenvorm tussen India Pale Ale en tripel (een “Tripel IPA”).

Westmalle Dubbel (7,0%) – Roodbruin trappistenbier met een rijke fruitige en kruidige smaak.

Westmalle Tripel (9,5%) – Helder goud gele trappist met fruitaroma’s en van smaak zacht en romig.