Ruimtes

De Vestingbar is al meer dan 50 jaar hét studentencafé op de campus van de Universiteit Twente. We hebben een aantal bar-ruimtes, die ieder zo hun eigen doel vervullen.

Kleintje Vestingbar (KVB)

Voor de rustigere dagen is er Kleintje VB. Een gezellig bruin kroegje wat plaats biedt aan ca. 30 personen. Op maandag en woensdag kun je hier terecht. Kleintje VB heeft ook een ruime collectie spelletjes, vraag vooral de tapper. De inrichting zorgt voor een knus sfeertje, dus de gezelligheid is gegarandeerd!

kvb-2kvb-3

Bij lekker weer heeft Kleintje ook een dubbele deur naar buiten die uitkomt op ons terras.
Mede door inrichting en formaat is Kleintje Vestingbar uitermate geschikt voor borrels en bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes. Reserveren kan via dit formulier.

Grote Vestingbar (GVB)

De Grote Vestingbar biedt plaats aan ruim 200 personen en is uitgerust met alle gadgets om een feest geslaagd te maken. Er is een dansvloer met afdoende licht- en geluidsapparatuur, en ook voldoende ruimte en mogelijkheden om andere evenementen te organiseren. Denk aan themafeesten, bandoptredens en denderende dansfeesten!

dj-toren-dansvloer-4dj-toren-dansvloer-5

De Grote Vestingbar huisvest door het jaar heen vaak (delen van) feesten als het Batavierenfeest, feesten tijdens de universiteitsintroductie, en feesten voor diverse sporttoernooien zoals MASS, ISSTT, ISBT, Harambix, etc. Heb je een vereniging of organisatie die een groot (eventueel besloten) feest wil houden? Neem dan contact op met ons. Hoe? Dat kun je vinden bij Contact.

Het Vestingbar terras

Voordat je de Vestingbar binnenloopt, kom je eerst over ons terras. Deze is op het zuiden gelegen en is daardoor overdag lekker zonnig en ’s avonds beschut gelegen. Ideaal voor een zwoele zomeravond met een pilsje of een BBQ!

Terras overdagTerras

Tijdens echt grote evenementen in de zomermaanden wordt dit terras in enkele uren omgevormd tot een openlucht-feestzaal die ruimte biedt aan honderden mensen, compleet met dansvloer en bar. Hoewel het terras niet op zeer veel avonden wordt gebruikt, zijn die paar avonden wel een indrukwekkende belevenis voor zowel barman als gast!

Amphi

Misschien wel het best bewaarde geheim van de Vestingbar: Amphi. Amphi is ons zeer sfeervolle Amphitheater, dat voorzien is van een complete bioscoopinstallatie, met lichtsterke projector en Dolby Digital 7.0 geluidssysteem! Al met al een complete bioscoop met 52 zitplaatsen.

img_5772-3

Amphi wordt door ons gebruikt voor het regelmatig vertonen van films, maar daarnaast is Amphi ook buitengewoon geschikt voor voordrachten en vergaderingen. Zo kun je bijvoorbeeld je afstudeercolloquium in Amphi houden, een ALV met je vereniging, maar ook kleine cultuurvoorstellingen kunnen in Amphi plaatsvinden. In overleg is het ook mogelijk om een besloten film te vertonen aan een select publiek.