FAQ

Dus je kunt lid worden van de Vestingbar?

Jazeker! De Vestingbar, en daarmee haar vereniging S.V. De Gevreesde Koe, wordt volledig vrijwillig gedraaid door een groep enthousiaste studenten met passie voor de horeca. We zijn nu met ongeveer 40 koetjes, dus we kunnen zeker nog wat versterking gebruiken! We verwachten van ieder lid van de Vestingbar dat die actief is in een van onze vijf divisies. Dit zijn de Bardivisie, de DJ-divisie, de Portiers, de Evenementen Divisie (licht en geluid) en de Technische Dienst.

Heb ik ervaring nodig om lid te worden?

Ervaring in de horeca is bij ons niet nodig, wel verwachten we natuurlijk enig enthousiasme en een positieve inzet. Samen met je medepersoneel moet je er namelijk voor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Niet alleen jijzelf, maar ook je gasten. Zo zorg je samen voor een spetterende avond! Of het nu gaat om een rustige avond of een groot feest (zoals ons Tirolerfest, de Batavierenrace of tijdens de Kick-In), als het werk er aan het einde weer op zit kun je met z’n allen onder het genot van een drankje nog eens proosten op een geslaagde avond. Het gevoel daadwerkelijk iets samen neer te zetten, maakt dat je collega’s vaak ook je vrienden worden.

Krijg je daar dan verder nog wat voor terug?

Wederom een volmondig ja. Naast een stuk ervaring in de horeca en een hoop gezelligheid (tijdens en naast je werk) krijg je er ook een kleine vrijwilligersvergoeding voor en ook nog eens korting op je bier! Op deze manier kun je op een avond dat je niet hoeft te werken gewoon een aantal drankjes drinken van je eerder opgebouwde saldo. Zo hoef je dus geen portemonnee meer mee te nemen, wel zo handig. We nemen het draaien van de Vestingbar vrij serieus, maar houd er rekening mee dat je het niet als een “echte baan” kunt zien. Naast het draaien van de bar doen we ook regelmatig samen gezellige dingen, zoals tijdens ons Personeelsfeest, kleine en grotere Uitjes of gewoon een avondje bowlen of naar de bioscoop.

Wat gebeurt er nou eigenlijk als je lid wordt?

Als je lid wordt van S.V. De Gevreesde Koe, word je automatisch lid van een van de divisies. In de eerste maand van je lidmaatschap ben je proeflid. Dit houdt in dat je opgeleid wordt in de vaardigheden die je in jouw divisie dient te bezitten. Na je inwerkperiode kijkt de vereniging of je goed genoeg je taken kunt vervullen. Als mensen hun best doen gaat dat meestal wel goed. Als dat zo is, kun je worden aangenomen als VB’er op een van onze maandelijkse ALVs.

Maar hoe zit dat dan? Heet die jongen echt Fifi?

Sommige barleden hebben inderdaad een bijnaam. Bijnamen hebben als doel dat geen twee personen binnen de vereniging dezelfde naam hebben, zodat je geen verwarring schept in een drukke en dus rumoerige kroeg of bij het strepen van drankjes. Als jij dus bijvoorbeeld Jan heet en we hebben al iemand met de naam Jan, dan zal je bij je aanname als lid een bijnaam krijgen die door de vereniging voor je verzonnen wordt.

Hoeveel tijd ben ik kwijt als ik lid word?

Je kunt het eigenlijk zo druk of rustig indelen als je zelf wilt, maar er zijn natuurlijk grenzen. In iedere divisie zal van je verwacht worden dat je per maand een aantal activiteiten onderneemt. Binnen de tappersdivisie wordt er bijvoorbeeld van je verwacht dat je ongeveer vier keer per maand tapt. Dit omdat alle diensten dan kunnen worden gedraaid en de een niet voor de ander het werk opknapt. Reken dus op 1 dag/avond in de week, in overleg is er echter ook een hoop mogelijk.

Okay! Waar kan ik me inschrijven?

Als je nu hebt besloten dat S.V. De Gevreesde Koe wel eens jouw vereniging zou kunnen zijn, meld je meteen aan op de site via het formulier of kom gewoon eens een avond langs en spreek een barman of een van de andere leden aan. Zij kunnen je meer vertellen over hoe we werken. Ook kun je een Vestingbar viltje (iedere avond op de bar te vinden) invullen om je aan te melden!

Wie weet vind jij het ook wel hartstikke gezellig!