de VestingbarFrequently Asked Questions

Waarom moet ik lid worden van de bar?

Waarom jij ook lid moet worden van de Gevreesde Koe? Omdat het de meest warme, gezellige mensen zijn die je ooit in je leven zult tegenkomen. Het saamhorigheidsgevoel is groot binnen de vereniging. Hoe kan het ook anders. Samen zorg je voor een spetterende avond. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gasten. Als het werk er aan het einde er weer op zit, kun je met z'n allen onder het genot van een drankje nog eens proosten op een geslaagde avond. Het gevoel daadwerkelijk iets samen neer te zetten, maakt dat je collega's vaak ook je vrienden worden.

Maar het leven bestaat natuurlijk niet alleen uit werk. Naast het draaiend houden van de kroeg zorgt de Gevreesde Koe ook goed voor haar leden. Zo is er ieder jaar een fantastisch personeelsfeest en zijn er verschillende kleine uitjes naar bijvoorbeeld de laserquest of het bowlingcentrum. En dan is het nog 'het Uitje'. Met de hele vereniging samen lekker een paar dagen weg: survivalen in de ardennen, zeilen in Akkrum enzovoort enzovoort.

Wat gebeurt er nou eigenlijk als je lid wordt?

Als je lid wordt van de Gevreesde Koe, word je automatisch lid van een van de divisies. In de eerste maand van je lidmaatschap ben je proeflid. Dit houdt in dat je opgeleid wordt in de vaardigheden die je in jouw divisie dient te bezitten. Na je proeflidmaatschap kijkt de vereniging of je goed genoeg je taken kunt vervullen (Als mensen hun best doen gaat dat meestal wel goed) en of je past binnen de groep. Als dat zo is, ben je aangenomen als lid.

Maar hoe zit dat dan? Heet die jongen echt Fifi?

Sommige barleden hebben inderdaad een bijnaam. Bijnamen hebben als doel dat geen twee personen binnen de vereniging dezelfde naam hebben, zodat je geen verwarring schept in een drukke en dus rumoerige kroeg. Als jij dus bijvoorbeeld Jan heet en we hebben al iemand met de naam Jan, dan zal je bij je aanname als lid een bijnaam krijgen die door de vereniging voor je verzonnen wordt.

Hoeveel tijd ben ik kwijt als ik lid word?

Je kunt het eigenlijk zo druk of rustig indelen als je zelf wilt, maar er zijn natuurlijk grenzen. In iedere divisie zal van je verwacht worden dat je per maand een aantal activiteiten onderneemt. Binnen de tappersdivisie wordt er bijvoorbeeld van je verwacht dat je ongeveer vier keer per maand tapt. Dit omdat alle diensten dan kunnen worden gedraaid en de een niet voor de ander het werk opknapt. Reken dus op 1 dag/avond in de week.

Enneh, krijg je daar nou voor betaald?

Nou, betaald, betaald....ja, je krijgt wel een vrijwilligersvergoeding en korting op je consumpties, maar je kunt het niet als bijbaantje zien. Het gaat er met name om dat je het leuk vindt om in de bar bezig te zijn.

Okee, waar kan ik me inschrijven?

Als je nu hebt besloten dat de Gevreesde Koe wel eens jouw vereniging zou kunnen zijn, stuur dan eens (vrijblijvend natuurlijk) een e-mailtje naar het bestuur (bestuur (at) vestingbar.nl), meld je meteen aan op de site, of kom gewoon eens een avond langs en spreek een barman of een van de andere leden aan. Zij kunnen je meer vertellen over hoe we werken. Wie weet vind jij het ook wel hartstikke gezellig!

Copyright © 2004-2016 Vestingbar
RSS 2.0
ICS