de VestingbarFaciliteiten

De Vestingbar is al tientallen jaren het studentencafe op de campus van de Universiteit Twente. We hebben een aantal bar-ruimtes, die ieder zo hun eigen doel vervullen.

Kleintje Vestingbar

Voor de rustigere dagen is er Kleintje VB. Een gezellig bruin kroegje wat plaats biedt aan ca. 50 personen. Van zaterdag t/m maandag kun je hier terecht, bijvoorbeeld om even de week bij te praten met je vrienden, of om wat gezelligheid op te zoeken als al je huisgenoten het weekend weg zijn. De inrichting zorgt voor een knus sfeertje, dus de gezelligheid is gegarandeerd.

Bastille
Kleintje Vestingbar

Bij lekker weer heeft kleintje ook een dubbele deur naar buiten die uitkomt op ons ruime dakterras, wat op het zuiden gelegen is. Overdag lekker zonnig, en savonds beschut gelegen. Ideaal voor een zwoele zomeravond met een pilsje.

Mede door inrichting en formaat is kleintje Vestingbar uitermate geschikt voor borrels en bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes. Zie Borrels voor meer informatie.

Grote Vestingbar

De Grote Vestingbar biedt plaats aan ruim 200 personen en is uitgerust met alle gadgets om een feest geslaagd te maken. Er is een dansvloer met afdoende licht- en geluidsapparatuur, en ook voldoende ruimte en mogelijkheden om andere evenementen te organiseren. Themafeesten, bandoptredens en denderende dansfeesten behoren onder meer tot de opties.

Bastille
De dansvloer in de Grote Vestingbar

De Grote Vestingbar huisvest door het jaar heen vaak (delen van) feesten als het Batavierenfeest, feesten tijdens de universiteitsintroductie, en feesten voor diverse sporttoernooien zoals MASS, ISSTT, ISBT, Harambix, etc. Heb je een vereniging of organisatie die een groot (eventueel besloten) feest wil houden? Neem dan contact op met ons. Zie de Contactpagina voor adressen.

Het Vestingbar Terras

Tijdens echt grote evenementen in de zomermaanden beschikt de Vestingbar over een gigantisch dakterras. In enkele uren wordt het terras omgevormd tot een openlucht-feestzaal die ruimte biedt aan vele honderden mensen, compleet met dansvloer en drankvoorziening. Hoewel het terras niet op zeer veel avonden wordt gebruikt, zijn die paar avonden wel een indrukwekkende belevenis voor zowel barman als gast!

Amphi

Misschien wel het best bewaarde geheim van de Vestingbar: Amphi. Amphi is ons zeer sfeervolle theater, dat voorzien is van een complete bioscoopinstallatie, met lichtsterke projector en Dolby Digital 6.1 geluidssysteem! Al met al een complete bioscoop met 53 comfortabele zitplaatsen. Amphi wordt door ons gebruikt voor het regelmatig vertonen van films, maar daarnaast is Amphi ook buitengewoon geschikt voor voordrachten. Zo kun je bijvoorbeeld je afstudeercolloquium in Amphi houden, maar ook kleine cultuurvoorstellingen kunnen in Amphi plaatsvinden. In overleg is het ook mogelijk om een besloten film te vertonen aan een select publiek.

Copyright © 2004-2016 Vestingbar
RSS 2.0
ICS